logo
RNTV Live

Doliu în fotbalul prahovean: a murit profesorul care a format generații întregi de jucători

1-doliu-in-familia-faiter
Ștefan Petre

Profesorul Viorel Băltățeanu, o figură extrem de implicată în dezvoltarea fotbalului juvenil din Prahova, inclusiv ca inițiator al celebrei competiții juvenile „Cupa Moș Crăciun”, s-a stins din viață în cursul acestei săptămâni.

Viorel Băltățeanu s-a născut la data de 7 februarie 1939 în localitatea Corz din județul Mehedinți. După sosirea în județul Prahova, acum mai bine de jumătate de secol, a avut un impact semnificativ asupra fotbalului juvenil prahovean. A creat generații întregi de jucători, cu toții având cuvinte de laudă și apreciere pentru el.

În prima parte a carierei sale, a fost cadru didactic la Școala Medie 3-Mihai Viteazul și ulterior, din 1966, la Școala Generală Tătărani. Din 1968, a activat la „Casa Pionierilor” Ploiești, unde a înființat echipa „Cutezătorii-Prahova”.

Ca antrenor, profesorul Viorel Băltățeanu a format numeroși jucători care au ajuns să evolueze la niveluri superioare ale fotbalului românesc. Printre aceștia se numără Nicolae Vlad, Ion Sandru, Adrian Trupoiu, Emil Şerban, Constantin Constantinescu, Costin Nicolae, Stelian Nicu, Ion Florea, Ştefan Gheorghe Mîrzea, Doruleţ Preda, Ion Mitrea, Marian Halcu, Gheorghe Aldea, Costel Lazăr, Nicu Lazăr, Marcel Cristian Catinca, Ion Ştefănescu, Marian Deaconu, Puiu Vlad, Dănuţ Tibuleac și Nicolae Nuță, o listă ce poate continua.

Profesorul Băltățeanu a păstrat legături cordiale cu aproape toți foștii săi elevi, fiind cunoscut pentru caracterul său prietenos, civilizat și pentru bunătatea sa. De asemenea, a avut o strânsă relație de prietenie cu un alt profesor dedicat sportului prahovean, Octavian Bălteanu, care s-a stins din viață în acest an.

Sursă foto: FC Petrolul Ploiești

Inițiatorul „Cupei Moș Crăciun”

Profesorul Viorel Băltățeanu a inițiat „Cupa Moș Crăciun”, un turneu juvenil care a fost organizat în fiecare an înainte de Crăciun de către Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Prahova. Această competiție a fost creată pentru a le oferi juniorilor oportunitatea de a juca fotbal și în timpul vacanței de iarnă. Cu timpul, Cupa a devenit foarte populară și iubită de toți copiii din zonă. În onoarea contribuției sale la dezvoltarea fotbalului juvenil, compartimentul de copii și juniori al AJF Prahova îi poartă numele.

Ceremonia funerară se va desfășura sâmbătă la ora 12 la Biserica din Brazi, urmând ca înmormântarea să aibă loc la cimitirul din Brazi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor