Doi polițiști tineri și un salvator au fost uciși în Statele Unite în timpul unei intervenții la o dispută familială în Burnsville, la sud de Minneapolis!

Doi ofițeri de poliție, ambii în vârstă de 27 de ani, și un intervenient în vârstă de 40 de ani, au fost uciși într-un incident armat la Burnsville, la sud de Minneapolis, în statul american Minnesota. Potrivit autorităților, aceștia au intervenit într-un apel la poliție legat de o dispută familială la o locuință. Identitatea atacatorului, care a murit, nu a fost dezvăluită, în timp ce șapte copii cu vârste cuprinse între șapte și 15 ani au fost salvati. Guvernatorul statului, Tim Walz, a declarat că circumstanțele morții suspectului nu vor fi făcute publice.

Polițiștii și intervenientul uciși au fost chemați să intervină în urma unui apel de urgență venit de la o familie aflată în pericol”, a declarat guvernatorul. Acest incident „ne sfâșie sufletele”, a declarat duminică seara, într-o conferință de presă, Tim Walz, înconjurat de reprezentanți ai autorităților. Un alt polițist a fost rănit în schimbul de focuri, dar nu este în pericol de viață.

Serviciile de urgență au primit un apel telefonic duminică, în jurul orei locale 1:50 (9:50, ora României), de la o locuință din Burnsville, „unde un bărbat era înarmat și se baricadase împreună cu membrii familiei sale”, a anunțat șeful Biroului pentru Controlul Criminalității din Minnesota, Drew Evans.

După negocieri cu bărbatul, acesta a deschis focul din interiorul locuinței. Cel puțin un polițist a fost rănit în schimbul de focuri, conform declarațiilor lui Drew Evans. În urma perchezițiilor, s-au găsit mai multe arme de foc în casă, însă autoritățile nu au precizat dacă acestea sunt pistoale sau puști semiautomate de mare putere.

”Suntem abia la începutul anchetei”, a subliniat Drew Evans.

CBS News a difuzat imagini cu un vehicul blindat aparținând unei unități de intervenție, pe care se vedeau cel puțin șapte urme de gloanțe.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *