logo
RNTV Live

Doi medici au fost trimiși în judecată pentru falsificarea fișei medicale a unei paciente cu Covid-19, care a decedat în timpul pandemiei

medicii-hunedoarei-dr-florea-alina-silvia-1210×642
Constantin Corina

Două femei, medici la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti, au fost trimise în judecată pentru fals intelectual. În martie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19 și al restricțiilor privind internările, ele ar fi falsificat diagnosticul unei paciente

Două femei, medici de la Spitalul Clinic CF2 din București, au fost trimise în judecată pentru fals intelectual. În martie 2021, în timpul pandemiei de COVID-19, acestea au falsificat diagnosticul unei paciente cu simptome specifice pentru a o interna într-o unitate non-COVID. Pacienta, care prezenta simptome ale infecției SARS-CoV-2, a fost diagnosticată fictiv cu „metroragii în climax”, omițându-se intenționat menționarea simptomatologiei respiratorii în foaia de observație.

La acea vreme, legislația impunea triajul epidemiologic obligatoriu și direcționarea pacienților suspecți de COVID-19 către spitalele desemnate pentru tratarea acestei boli. Scopul falsificării a fost de a interna pacienta în Spitalul CF2 și ulterior de a facilita transferul acesteia în secția ATI a spitalului, evitând astfel restricțiile impuse de pandemie.

În final, pacienta a ajuns la Spitalul CF1 din București, o unitate destinată tratării cazurilor de COVID-19, unde a decedat. Procurorii au concluzionat că medicii au falsificat înscrisul oficial pentru a facilita internarea și tratamentul pacientei într-un spital non-COVID, încălcând astfel normele legale în vigoare la acel moment.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor