logo
RNTV Live

Doi indivizi au distribuit bancnote false de 50 de euro în diverse localități

media-168544734038482300
Dudau Andreea Valentina

Doi bărbați sunt sub investigație după ce au introdus în circulație bancnote false de 50 de euro în mai multe localități din județele Buzău și Vrancea!

Doi bărbați sunt investigați în legătură cu plasarea unor bancnote false de 50 de euro în mai multe localități din județele Buzău și Vrancea.

Ieri, instanța a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile și instituirea măsurii controlului judiciar pentru al doilea bărbat, provenind unul din Sibiu și celălalt din Iași.

Cei doi sunt implicați într-un dosar penal pentru punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Pe 15 decembrie 2023, cei doi bărbați, în vârstă de 37 și, respectiv, 41 de ani, din Sibiu și Iași, se pare că au călătorit cu autoturismul în Buzău și Vrancea. Acolo ar fi plasat trei bancnote de 50 de euro, presupus a fi contrafăcute, la comercianții de produse agricole. Bărbații au pretins că au revenit recent din străinătate și dispun doar de valută.

De asemenea, au introdus bani și în săli de jocuri sau magazine.

În intervalul 29-30 decembrie 2023, ei ar fi efectuat, într-un mod similar, alte cinci plasări de bancnote false de 50 de euro la sălile de jocuri sau la diverse societăți comerciale din Iași și Vrancea. Au determinat victimele să efectueze schimburi valutare la un curs sub cel oficial.

Ulterior, când persoanele vătămate au încercat să schimbe bancnotele la case de schimb valutar, au realizat că au fost înșelate.

La 1 aprilie, polițiștii din Buzău au efectuat patru percheziții în București și Iași, la imobile folosite de cei doi. În urma perchezițiilor, au fost confiscate și ridicate pentru continuarea investigațiilor trei telefoane mobile, bunuri al căroră proveniență nu a putut fi dovedită și pentru care există suspiciuni că provin din activități infracționale, precum și 1.400 de lei și 200 de euro.

Cei doi inculpați au fost prezentate în fața Judecătoriei Buzău, care a dispus:

  • arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 37 de ani din Sibiu;
  • instituirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de bărbatul de 41 de ani din Iași.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor