Doi directori ai Tel Drum, companie despre care DNA susține că era controlată de Liviu Dragnea, au fost condamnați definitiv miercuri de Curtea de Apel București la pedepse cu suspendare într-un caz de fraudă cu fonduri europene. Petre Pitiș a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Mircea Vișan doi ani, amândoi fiind obligați să efectueze muncă în folosul comunității. Florea Neda, un alt director al Tel Drum, a fost achitat, după ce la instanța de fond fusese condamnat cu suspendare.

Ion Florian, reprezentant al firmei WFA Impex SRL, a fost, de asemenea, condamnat la trei ani cu suspendare. Tel Drum și WFA Impex SRL au fost amendate penal, cu 24.000 lei fiecare, și interzise să participe la proceduri de achiziții publice timp de doi ani.

Curtea de Apel București a admis acțiunea civilă a Ministerului Dezvoltării Regionale și a dispus ca toți condamnații și cele două firme să plătească împreună prejudiciul de 4.849.375 lei.

În anul 2015, Tel Drum a primit fonduri europene pentru achiziționarea unei stații mobile de mixturi asfaltice. Anchetatorii au descoperit că procedura de atribuire a fost simulată, WFA Impex SRL fiind doar un interpus în procedură. De asemenea, s-au constatat multiple nereguli, inclusiv majorări nejustificate ale valorii devizului general și întocmirea de documente nereale.

Liviu Dragnea este, de asemenea, implicat într-un dosar separat privind Tel Drum, acuzat de fraude în contractele finanțate din fonduri publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews