Tot mai mulți copii devin victime ale cyberbullying-ului. Ponderea fetelor care trec prin aceste experienţe este cu 12% mai mare decât a băieţilor. Atenție: doar 17% dintre copii admit că au trimis altora mesaje cu conţinut ofensator!
O anchetă realizată de „Salvați Copiii România” în luna ianuarie scoate la iveală niște detalii neplăcute ale vieții copiilor din țara noastră. O altă problemă identificată de respectivul studiu este că majoritatea celor hărțuiți pe internet provin din mediul rural. Astfel, copiii defavorizați în societate din diferite motive tind să devină, pe internet, ținta ironiilor supărătoare sau chiar a abuzurilor și a jignirilor.
Organizaţia atrage atenţia că hărţuirea online, cyberbullying-ul, are consecinţe socio-emoţionale pe termen lung şi se adaugă cazurilor de violenţă fizică din şcoli.
„Fetiţa mea are 13 ani şi este în clasa a VII-a. A fost mereu o fetiţă veselă, cu mulţi prieteni. De o lună, ceva s-a schimbat. Este mereu tristă, nu mai comunică cu mine aşa cum o făcea şi nu mai vrea să iasă afară din casă, nici măcar la ziua prietenei ei. Într-un final, am aflat calvarul prin care trecea: câteva fete i-au creat un profil pe instagram, unde au postat din fotografiile pe care ea le trimisese pe grupul lor privat de whatsapp. Erau fotografii de la noi din casă, cu ea în pijama sau într-un tricou vechi. De atunci, colegii au început să râdă de ea la şcoală. Era umilită. Prietenele ei, în loc să o sprijine, contribuiau şi ele la glume şi jigniri”, a declarat un părinte.
În 2022, numărul de sesizări primite la linia de raportare esc_ABUZ se menţine la un nivel ridicat: 8.804 solicitări, dintre care 6.092 cu conţinut dăunător ilegal: 5.686 fiind imagini sau materiale înfăţişând abuz sexual asupra copiilor. Din 2016 până în prezent, mai mult de 27.000 de sesizări au fost făcute prin punctul civil de raportare esc_ABUZ.
Citește mai multe statistici referitoare la acest subiect pe Mediafax.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.