logo
RNTV Live

Doi cai s-au rătăcit în centrul Londrei, fiind într-o “stare gravă”

5a1754797858d2112e1d1d8c8ac7b77aY29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNzE0MTQ2MDIy-2.75974089-1024×683-1
Dudau Andreea Valentina

Este încă “prea devreme pentru a determina” dacă cei doi cai ai armatei britanice vor putea reveni la îndatoririle lor oficiale după ce au suferit răni în timpul incidentului din Londra!

Șapte cai au fost speriați de un zgomot puternic în Belgravia, iar patru dintre aceștia și-au aruncat călăreții și au fugit prin oraș. Doi dintre cai rămân în stare gravă și au fost supuși intervențiilor chirurgicale, a declarat Armata.

Unii dintre cai au lovit vehicule, inclusiv un autobuz cu etaj. Incidentul a avut loc miercuri, în timpul unui exercițiu militar, conform declarațiilor Armatei.

Un purtător de cuvânt al acesteia a afirmat: „Sperăm că ambii acești cai își vor reveni și că vor putea reveni la îndatoririle lor obișnuite. Este prea devreme pentru a trage concluzii definitive. Aceștia au primit cea mai bună îngrijire veterinară posibilă. Unul dintre cai a fost supus unei intervenții chirurgicale.”

Vida, unul dintre cai, a fost grav rănit și a fost operat peste noapte. Imaginile cu calul plin de sânge alergând pe străzile Londrei au fost tulburătoare.

„Vida a fost supusă unei intervenții chirurgicale peste noapte și este în prezent sub supraveghere în grajdurile de la Hyde Park Barracks”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Quaker a fost de asemenea supus unei intervenții chirurgicale peste noapte și urmează să fie transferat la un spital veterinar la primele ore ale dimineții. Extinderea rănilor sale nu este complet clară, dar se crede că nu există fracturi.

Dintre cei trei militari răniți, unul a fost externat, în timp ce ceilalți doi rămân în spital, însă toți sunt așteptați să se recupereze complet. De asemenea, un biciclist a fost implicat în incident, dar nu există actualizări cu privire la starea sa de sănătate.

Caii făceau exerciții pentru o paradă. Ministrul Apărării, James Cartlidge, a descris evenimentul drept „excepțional”, explicând că peste 150 de animale sunt antrenate în capitală în fiecare zi. „Din fericire, nu au fost raportate răni grave pentru public”, a adăugat el.

Caii Cavaleriei Casei Regale sunt antrenați de către Armata timp de câteva luni. Ei sunt călăriți pe străzile Londrei pentru a se obișnui cu traficul intens și cu zgomotele puternice, inclusiv cu salvele de armă și cu trupele militare.

Haosul a început miercuri dimineața, când caii se pregăteau pentru inspecția generalului-maior programată pentru ziua următoare. Un soldat a fost aruncat de pe cal pe Buckingham Palace Road, iar unul dintre caii scăpați a lovit un taxi, spărgându-i geamurile.

Două dintre animale au fost recuperate în cele din urmă în Limehouse, în estul Londrei, la aproximativ 8 kilometri distanță de locul incidentului. În total, patru soldați au fost aruncați de pe cai. Caii implicați urmau să participe la inspecția generalului-maior care a avut loc, conform planului, în Hyde Park.

Generalul-maior, însoțit de o pălărie albă cu pene, a călărit între rândurile de trupe călare pentru a efectua inspecția anuală înaintea evenimentelor de vară. Regimentul, îmbrăcat în uniforme negre, roșii și aurii, cu coifuri aurite, se afla în jurul pieței de iarbă.

O mică mulțime s-a adunat pentru a urmări parada și a face fotografii, în ciuda vremii răcoroase. Patru persoane au fost tratate de paramedici în diferite locații din oraș și transportate la spital.

Incidentul a avut loc între orele 08:25 și 08:35 BST. Brigada de Pompieri din Londra a folosit echipamentele de drone pentru a ajuta la localizarea cailor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor