logo
RNTV Live

Doi bărbați sunt în curs de investigație pentru încercarea lor de a scoate ilegal din țară 19 cetățeni străini, care erau ascunși în două vehicule înmatriculate în Polonia

Perchezitii-la-sediul-Politiei-Locale-din-Ploiesti
Dudau Andreea Valentina

În Arad, doi bărbați sunt în curs de cercetare după ce au încercat să transporte ilegal din țară 19 cetățeni străini, care erau ascunși în două vehicule înmatriculate în Polonia. Cetățenii străini fuseseră cazați la un centru de cazare din județul Timiș!

Doi bărbați sunt investigați de către polițiștii de frontieră în urma tentativei lor de a scoate ilegal din țară 19 cetățeni străini, aceștia fiind prinși în Arad. Cetățenii străini erau ascunși în două vehicule înmatriculate în Polonia și proveneau de la un centru de cazare din județul Timiș.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au declarat, luni, într-o conferință de presă, că polițiștii de frontieră din Arad, împreună cu cei din Timiș, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

“În data de 20.04.2024, acționând în baza analizei de risc, lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au supravegheat o locație de pe raza județului Timiș, unde sunt cazate persoane de origine afro-asiatică. Astfel, în jurul orei 20:00, a fost observat un grup care s-a îmbarcat în două autovehicule înmatriculate în Polonia, deplasându-se spre municipiul Arad. Polițiștii de frontieră au urmărit cele două mijloace de transport, iar pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei de stat, a fost organizat un flagrant, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, cele două mijloace de transport fiind oprite în trafic”, au comunicat polițiștii de frontieră.

În cele două autoturisme au fost găsite 19 persoane din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh și Egipt, care au intrat legal în România, precum și doi transportatori, un bărbat ucrainean și unul cu dublă cetățenie, Republica Moldova și Bulgaria.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi șoferi au preluat cetățenii străini de la centrul de cazare din județul Timiș, cu scopul de a-i transporta ilegal peste frontiera în Ungaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți în cazul șoferilor și pentru tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul cetățenilor străini descoperiți în mijloacele de transport.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor