Doi bărbaţi din judeţul Mureş, în vârstă de 32 şi 35 de ani, au fost arestaţi preventiv după ce au fost surprinşi în flagrant când recoltau o cultură de cannabis, având asupra lor saci conţinând aproximativ 37 de kilograme de plante.

Conform informaţiilor furnizate de Poliţia Română, acţiunea a fost organizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş – Serviciul Antidrog, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Cercetările au început pe 7 octombrie, când autorităţile au demarat o investigaţie în baza unor informaţii primite cu privire la traficul de droguri de risc. În urma anchetei, s-a stabilit că cei doi bărbaţi ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de cannabis pe un teren viran aproape de oraşul Luduş, cu scopul de a o comercializa.

Într-un flagrant desfăşurat luni seara, cei doi au fost surprinşi având asupra lor 5 saci de plastic de dimensiuni mari, în care erau ambalate aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultură. În plus, au fost ridicate 39 de plante de canabis din cultură, cu dimensiuni ale tulpinii între 2,5 şi 3 metri, având în total aproximativ 250 de kilograme de masă vegetală.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea celor doi bărbaţi pentru 24 de ore, iar marţi judecătorul de drepturi şi libertăţi a aprobat cererea de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile. Operaţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *