logo
RNTV Live

Doar o săptămână până la simulările de bacalaureat la Limba și Literatura Română! Ce autori sunt exceptați?

R-11
Constantin Corina

Mai sunt doar șapte zile până la simularea examenului de BAC 2024, care începe luni, 4 martie, cu prima probă la Limba și literatura română.

Pentru aceste simulări, anumite conținuturi din disciplinele de Bacalaureat au fost excluse din programele complete destinate examenelor din vară, inclusiv lucrările a cinci autori la limba română.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

 „(2) Elevii sunt primiți și așezați în bănci; repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul unității de învăţământ/centrului de examen”, conform procedurii.

Programa valabilă pentru examenul de Limba română în cadrul Bacalaureatului se bazează pe Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.923/2013, care stabilește organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național pentru anul 2014. Această programă exclude următoarele conținuturi:

  1. Textul dramatic postbelic.
  2. Perioada postbelică.
  3. Autorii canonici: Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

Lucrările nu sunt făcute publice

 „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor