Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, în colaborare cu organizațiile studențești EMSA (English Medical Students’ Association) și CMC (Corporation Médicale Cluj), împreună cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează a noua ediție a Seminarului de Integrare a Studenților Internaționali în perioada 25-29 septembrie 2023.

Evenimentul se desfășoară sub denumirea „Pre-rentrée 2023” și „Welcoming Days 2023” și este destinat studenților care au fost admitți în primul an la programele de studiu cu predare în limba franceză și limba engleză la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu,” a subliniat că prin acest seminar, se dorește să se sprijine tinerii studenți proveniți din peste 60 de țări și șase continente în a se acomoda cu mediul prietenos, divers și modern al Clujului și să se simtă ca acasă în timpul anilor lor de studiu. Universitatea se străduiește să ofere tuturor studenților facilitățile necesare și un mediu adecvat pentru studiu, dezvoltare și explorarea tuturor oportunităților oferite de orașul Cluj-Napoca. Universitatea găzduiește peste 3.000 de studenți internaționali, ceea ce o face lider în această privință.

Programul seminarului include o zi a porților deschise la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu,” o vizită ghidată în oraș, întâlniri cu tutorii în cadrul programului de tutorat-mentorat dezvoltat în universitate, ateliere de inițiere în limba română, conferințe despre cultura românească, prelegeri și ateliere privind tehnicile de învățare eficientă în domeniul științelor de sănătate.

De asemenea, ediția actuală a seminarului include un modul nou intitulat „Etică și Integritate Academică. Profesionalism Medical.” În cadrul sesiunii administrative, studenții au primit informații despre obținerea permisului de ședere în România, înregistrarea rezidenței, asigurarea locuinței, sistemul de sănătate din România și alte informații utile, în parteneriat cu Serviciul de Imigrări al Județului Cluj, Casa de Asigurări de Sănătate și Poliția care deserveste campusul universitar.

Ceremoniile de deschidere pentru studenții la secția de limbă engleză și franceză au avut loc în data de 25 septembrie, în Aula „Iuliu Hațieganu,” iar la eveniment au participat numeroși invitați de seamă, printre care Mohamed KETATA, Director al Agenției Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală, Lucien TALLEN, Consilier la Ambasada Franței în România, prof. dr. Cornel CĂTOI, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV), și prof. dr. Adrian MIHALCA, prorector pentru Relații Internaționale la USAMV Cluj-Napoca. Ambasadorii Israelului și Belgiei, precum și reprezentanții Ambasadelor Tunisiei și Germaniei, au transmis mesaje video de bun venit către studenți.

În aceeași perioadă, studenții români din primul an participă la „Zilele Bobocilor,” un program de integrare și acomodare în mediul universitar din Cluj-Napoca, organizat de cele trei facultăți din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu,” în colaborare cu organizațiile studențești OSM (Organizația Studenților Mediciniști), OSS (Organizația Studenților Stomatologi), și OSF (Organizația Studenților Farmaciști).

Noul an universitar 2023-2024 la UMF „Iuliu Hațieganu” începe pe 2 octombrie și va fi marcat printr-o festivitate la care vor participa membrii comunității academice. Universitatea va primi în acest an 600 de studenți internaționali și 1.050 de studenți români, totalizând 9.000 de studenți la toate nivelurile de învățământ (licență, masterat și doctorat).

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *