Sursă foto: Jurnalul

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța includerii disciplinei „Educația pentru sănătate” în curriculumul școlar și a menționat că a purtat o discuție cu ministrul Educației, Ligia Deca, în această privință.

El a propus ca anul 2024 să fie considerat un termen adecvat pentru introducerea acestei materii.

„În ceea ce privește educația pentru sănătate, aceasta trebuie să constituie baza noastră, să fie distinctă, să nu fie amalgamată cu alte subiecte, chiar dacă acestea sunt la rândul lor importante. Însă, fără un fundament solid în sănătate, lipsa dezvoltării comportamentelor preventive și a unui stil de viață sănătos ar putea limita progresul societății noastre, iar celelalte componente educaționale ar putea să-și piardă impactul preconizat.

Am semnat un protocol în această direcție cu Biserica Ortodoxă, care se implică în această inițiativă, și sunt deschis pentru colaborare cu toate cultele din România”, a declarat Rafila.

El a menționat că a avut o discuție informațională cu ministrul Educației, Ligia Deca, și că anul 2024 reprezintă un termen rezonabil pentru introducerea acestei discipline în programa școlară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *