Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut întrevederea cu ambasadorul agreat al Republicii Polone în România, Pawel Soloch, în ziua de marți. Întâlnirea a avut loc cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către ambasadorul Soloch. Principala temă a discuției a fost cooperarea în domeniul securității, considerată a fi un pilon esențial în relațiile bilaterale, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ambele părți au remarcat cu satisfacție buna colaborare dintre cele două țări în cadrul mai multor formate regionale, inclusiv București 9 și Inițiativa celor Trei Mări. De asemenea, au fost subliniate importanța și succesul trilateralului dintre România, Polonia și Turcia, precum și cooperarea cu Spania. În acest context, reprezentanții români au exprimat interesul pentru o implicare semnificativă a Poloniei la Summitul și Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, evenimente programate să aibă loc în România pe 6 și 7 septembrie.

Un alt aspect important abordat în cadrul discuțiilor a fost securitatea regională. Ambele părți și-au reafirmat angajamentul comun de a sprijini Ucraina în fața agresiunii ruse, precum și de a consolida poziția de apărare și descurajare în regiunea Flancului Estic. De asemenea, au subliniat susținerea pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei și Republicii Moldova, reafirmând astfel sprijinul pentru extinderea europeană în estul continentului.

Rezumatul discuțiilor dintre oficialii români și ambasadorul Poloniei a evidențiat accentul pus pe cooperarea în securitate și afaceri regionale, precum și pe sprijinul comun pentru țările partenere din regiune.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *