Directorul British Museum, Hartwig Fischer, responsabil cu conservarea și expunerea a numeroase artefacte valoroase din întreaga lume, și-a prezentat demisia în contextul unui scandal care a vizat obiectele dispărute, furate sau deteriorate din colecția muzeului. Acesta a recunoscut că instituția nu a răspuns adecvat la avertismentele primite în 2021 cu privire la aceste probleme.

Decizia demisiei vine după descoperirea că obiecte prețioase din colecția muzeului au fost afectate, ceea ce a declanșat o anchetă internă. Directorul Hartwig Fischer, care a condus muzeul din 2016, a explicat că decizia de a demisiona a venit ca urmare a neîndeplinirii adecvate a responsabilităților de către instituție.

Consiliul de administrație al muzeului a acceptat demisia și a exprimat încrederea că Fischer a acționat cu integritate și pasiune pentru muzeu. În comunicatul său de demisie, Fischer a menționat că situația cu care se confruntă muzeul este gravă și că speră că instituția va ieși mai puternică din această criză.

Una dintre problemele semnalate în scandal a fost legată de obiecte furate și deteriorate din colecție. Ittai Gradel, autor, universitar și dealer de antichități, a atras atenția asupra acestor situații. Fischer a recunoscut că reacția muzeului la avertismentele din 2021 a fost neadecvată și că demisia sa este responsabilitatea finală pentru această lipsă.

Directorul demisionar a subliniat că, deși speră că muzeul va depăși această criză și va continua să fie o instituție puternică, prezența sa ar putea constitui o distracție de la acest obiectiv. El a menționat că și-a înaintat demisia președintelui consiliului de administrație și va demisiona oficial după stabilirea conducerii interimare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *