logo
RNTV Live

Directorul adjunct al ASSMB și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți de DNA

DNA-scaled-1
Constantin Corina

Directorul adjunct al ASSMB și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore

Conform procurorilor, Plută ar fi primit mită 20.000 de euro de la George Cristescu, pentru a-l numi la conducerea unității medicale. De asemenea, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige mai multe licitaţii.

De asemenea, se efectuează investigații asupra administratorului unei companii pentru presupusa comitere a infracțiunii de dare de mită, precum și asupra unei persoane fizice acuzate de instigare la dare de mită, complicitate la dare de mită și complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității.

În plus, în cadrul aceleiași anchete, s-a decis instituirea măsurii de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând de luni, pentru un alt individ, care este suspectat de comiterea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității.

„Concret, anterior, inculpatul Plută Cristian ar fi formulat către Primăria Municipiului București o propunere care a stat la baza numirii inculpatului Cristescu George Mirel în funcția respectivă. <Negocierile> purtate în contextul de mai sus au fost intermediate de către persoana fizică, reținută în prezenta cauză”, se arată în comunicat.

De asemenea, în perioada 28 august – 3 septembrie 2023, inculpatul Plută Cristian ar fi primit, prin intermediul aceleiași persoane fizice, de la omul de afaceri cercetat, suma de 306.439 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, ce reprezenta un procent de 5% din valoarea facturilor plătite de ASSMB în contextul derulării unui acord cadru ce viza execuția unor lucrări de reparații, reabilități și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea instituției.

„Acordul respectiv ar fi fost încheiat la data de 04 aprilie 2023 de către A.S.S.M.B. cu o asociere de firme din care făcea parte și societatea comercială administrată de omul de afaceri, iar suma de bani menționată mai sus ar fi fost remisă în scopul plății facturilor la timp și a încheierii ulterioare a unor contracte subsecvente”, arată procurorii.

În luna august 2023, se susține că inculpatul Plută Cristian ar fi furnizat, prin intermediul celor doi inculpați, un caiet de sarcini pentru proiectul privat de urgență tip P1, elaborat la nivelul ASSMB, în faza nepublică a procedurii de achiziție publică. Acest demers ar fi avut ca scop să sprijine societatea comercială gestionată de omul de afaceri, în cadrul organizării unei licitații publice cu obiectul menționat mai sus.

„După numirea în funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina din București, la data de 23 iunie 2023, inculpatul Cristescu George Mirel ar fi prelungit un abonament telefonic al instituției pe care o conducea (72 de abonamente pentru angajații spitalului) ocazie cu care furnizorul a acordat mai multe puncte de fidelitate, în valoare de 8.200 euro fără TVA. Cu acești bani, inculpatul ar fi achiziționat prin intermediul sistemului de fidelitate trei telefoane mobile și trei ceasuri tip smart, bunuri pe care și le-ar fi însușit”, mai spun anchetatorii.

Marți, cei patru inculpați reținuți urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor