logo
RNTV Live

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, reținut pentru mită

DNA
Erika Stoica

Procurorii DNA spun despre Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din cadrul Primăriei Capitalei, că ar fi primi mită de două ori în cursul acestui an, mai precis în lunile aprilie și august.

Concret, în luna aprilie ar fi primit 20 000 de euro ca să numească funcția de manager interimar al Spitalului Colentina pe George Mirel Cristescu. În august ar fi primit alți aproximativ 300.000 le de la reprezentanții unei companii cu care ASSMB avea afaceri și reprezentau, practic, 5% din valoarea plăților făcute în luna august de către ASSMB.  Mai pe scurt, favoriza anumite firme să câştige licitaţii organizate de instituţie.

Ieri, oamenii legi au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În vizor au fost, în principal, Cristian Plută, managerul interimar al Spitalului Colentina, dar și intermediarul presupuselor afaceri de corupție și reprezentantul firmei care a plătit bani pentru a se asigura că plățile făcute de ASSMB vor fi la timp, dar mai ales pentru ca o anumită firmă să beneficieze de un caiet de sarcini pentru a putea să pună la bătaie un contract de reabilitare a spitalelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor