logo
RNTV Live

Dîncu, fost ministru al Apărării, despre mobilizarea populației în caz de război: Militarii se antrenează pentru cel mai sever scenariu

vasile_dincu
Iorgu Theo

În urma declarației făcute de Șeful Statului Major, Gheorghiță Vlad, care a susținut că starea armatei noastre este una critică și că ar trebui ca populația să fie pregătită în caz de război, se cere o lege nouă.


Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, crede că în acest moment, condițiile de pregătire pe care le au oamenii, inclusiv salariile militarilor și inclusiv această nevoie de o rezervă sunt critice pentru Armata Română.

“Aceste prevederi au fost selecționate pentru legea 446. Din păcate, nu a existat o sensibilitate politică la aceste schimbări, deși s-a vorbit foarte mult despre acest lucru.

Alături de această lege și de ce spunea Gheorghiță Vlad, este absolut adevărat și alte proiecte pe care le-am lăsat în acel moment și care s-au blocat ba la ministerul de Finanțe, ba în drumul spre Guvern.

Era vorba de un nou statul al cadrelor militare care să aducă mai multe beneficii oamenilor.

În acest moment, condițiile de pregătire pe care le au oamenii, inclusiv salariile militarilor și inclusiv această nevoie de o rezervă sunt critice pentru Armata Română”, a declarat Dîncu la Antena 3 CNN.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor