logo
RNTV Live

Din ce în ce mai mulți politicieni își câștigă notorietatea pe TikTok, atrăgând milioane de vizualizări

OIF
Constantin Corina

Politicienii adună milioane de vizualizări pe TikTok, chiar dacă platforma este interzisă pe dispozitivele de muncă ale angajaților Comisiei Europene și ai guvernului federal din SUA

TikTok pare să fie o plăcere vinovată pentru mulți politicieni de pe scena internațională. Pe de o parte, unii critică modul în care funcționează platforma, iar pe de altă parte, aceiași politicieni se afișează pe aici.

Nu doar politicienii europeni, ci și cei americani devin tot mai prezenți pe TikTok, chiar dacă angajații Comisiei Europene și cei ai Guvernului Federal nu pot folosi aplicația pe telefoanele de serviciu. În februarie 2024, Joe Biden și-a creat un cont, iar acum, Olaf Scholz și Emanuel Macron urmează exemplul.

Emmanuel Macron se bucură de milioane de vizualizări pe contul său de TikTok, iar Olaf Scholz promite că nu va dansa pe această platformă, deși tocmai și-a făcut un cont. În același timp, unii politicieni români au devenit foarte populari, cum ar fi Vlad Gheorghe, cu peste 450.000 de urmăritori pe TikTok.

Desigur, există și controverse legate de utilizarea TikTok-ului în contextul instituțiilor guvernamentale. De exemplu, angajații și funcționarii Comisiei Europene nu au voie să folosească TikTok în scopuri profesionale încă din 2023.

În SUA, Camera Reprezentanților a votat un proiect care ar obliga compania chineză ByteDance să vândă TikTok dacă dorește să continue să opereze în Statele Unite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor