Ce este stresul? Stresul poate fi definit ca o stare de îngrijorare sau tensiune psihică cauzată de o situație dificilă. Stresul este un răspuns natural al omului care ne determină să facem față provocărilor și amenințărilor din viața noastră. Toată lumea experimentează stres într-o anumită măsură.
Activități rapide pentru a-ți îmbunătăți bunăstarea emoțională
- Fii activ — Fă o pauză de dans! Ridica greutati. Faceți flotări sau abdomene. Sau loviți o minge de fotbal pentru câteva minute.
- Închideți ochii, respirați adânc, întindeți-vă sau meditați.
- Scrie trei lucruri pentru care ești recunoscător.
- Verificați-vă cu voi înșivă – fă-ți timp să te întrebi cum te simți.
- Râde-ți! Gândește-te la cineva care te face să râzi sau ultima dată când ai râs atât de tare încât ai plâns.
- Găsiți un cântec sau un citat inspirat și scrieți-l (sau o captură de ecran) astfel încât să îl aveți în apropiere.
- Vorbeste cu cinvea – poti face asta si doar 5 minute, insa daca suni un prieten, un membru al familiei, sigur te vei simti mai bine ca ati discutat

Dacă aceste metode nu fi se par potrivite pentru voi, puteti îmbina un exercitiu cu o melodie sau să desenati, trebuie doar să fie ceva ce stiti ca va calmeaza, ce va pasioneaza si va aduce o stare de spirit buna fara sa intentionati neaparat.
Ce e important e să stiti că luarea de pauze de-a lungul zilei poate ajuta la ameliorarea stresului, la calmarea tensiunilor sau la reducerea îngrijorărilor. Chiar și 10 minute sunt suficiente pentru a-ți îmbunătăți sănătatea mintală.
Ai grijă de corpul tău
- Țineți pasul cu programările regulate pentru sănătate.
- Mânca sănătos. Consumați fructe și legume, proteine slabe, cereale integrale și lactate cu conținut scăzut sau fără grăsimi. Limitați alimentele cu grăsimi nesănătoase, sare și zaharuri adăugate. Consultați Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă.
- Dormi suficient. Du-te la culcare și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi pentru a te ajuta să dormi mai bine. Adulții au nevoie de 7 sau mai multe ore pe noapte.
- Mișcă-te mai mult și stai mai puțin. Fiecare mică activitate fizică ajută. Începeți puțin și creșteți până la 2 ore și jumătate pe săptămână. Îl puteți împărți în intervale mai mici de timp, cum ar fi 20 până la 30 de minute pe zi.
- Limitați consumul de alcool. Alege să nu bei sau să bei cu moderație în zilele în care bei alcool. Moderația înseamnă să bei 2 pahare sau mai puțin pe zi pentru bărbați sau 1 pahare sau mai puțin pentru femei pe zi. Aflați mai multe la Drink Less, Be Your Best.
- Evitați să utilizați medicamente ilegale sau medicamente pe bază de rețetă în alte moduri decât cele prescrise. Nu luați rețeta altcuiva.
- Tratamentul pentru consumul de substanțe este disponibil și recuperarea începe cu cererea de ajutor.
- Evitați fumatul.
Sursa: cdc.gov
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.