Procurorii DIICOT au pus sechestru pe bunuri importante în cadrul anchetei ce vizează frații Andrew și Tristan Tate, inclusiv părți sociale deținute de inculpați, sume de bani din conturile bancare ale cinci firme, patru autoturisme de lux și 11 terenuri în județele Brașov și Ilfov, cu construcțiile aferente pe cinci dintre acestea. Valoarea totală a bunurilor sechestrate este estimată la peste 2,5 milioane euro, informează News.ro.

„Pe 29 august 2024, în cadrul activităților de urmărire penală, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus sechestrul asigurător asupra părților sociale deținute de trei dintre inculpați în cadrul a cinci societăți comerciale, asupra sumelor identificate în conturile bancare ale acestor firme și asupra a patru autoturisme de lux”, a declarat DIICOT într-un comunicat. În plus, au fost puse sub sechestru 11 terenuri din județele Ilfov și Brașov și construcțiile de pe cinci dintre acestea.

Ancheta, desfășurată împreună cu polițiști din Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, vizează frații Tate și membri ai grupului infracțional constituit de aceștia, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor. În săptămâna precedentă, autoritățile au ridicat și alte autoturisme de lux, iar sechestru a fost instituit asupra a 6 autoturisme și o motocicletă.

În cadrul anchetei, s-a stabilit că, începând din 2015, frații Tate au recrutat 34 de femei, pe care le-au obligat să producă materiale pornografice pentru difuzare pe platforme de profil. Sumele obținute din exploatarea acestora sunt estimate la peste 2,8 milioane dolari și 887.000 tokeni. Unul dintre frați este suspectat că a obținut 1,5 milioane dolari din exploatarea unei tinere de 17 ani, iar altul este acuzat de acte sexuale repetate cu o victimă minoră de 15 ani.

În plus, inculpații au fost acuzați de intimidare a victimelor și martorilor pentru a le împiedica să colaboreze cu anchetatorii și de disimulare a provenienței ilicite a banilor prin achiziționarea de autoturisme de lux pe numele unor persoane apropiate. În urma perchezițiilor, s-au ridicat sume de bani, ceasuri de lux, laptopuri și alte probe relevante pentru caz. Andrew Tate este în arest la domiciliu, în timp ce Tristan Tate se află sub control judiciar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews