În Suceava, DIICOT a reținut 21 de persoane într-un dosar ce vizează o grupare de trafic de droguri. Unul dintre suspecți este acuzat că furniza droguri unei persoane care le vindea unei judecătoare arestate pentru divulgarea de informații din dosare!

Procurorii DIICOT Suceava au reținut 21 de persoane într-un amplu dosar care vizează o grupare specializată în traficul de droguri și substanțe psihoactive. Această grupare opera într-un local deținut de liderul său, iar printre membrii săi se află și un minor, înrudit cu acesta.

Unul dintre suspecți este acuzat că furniza droguri către o altă persoană, care ulterior le vindea unei judecătoare din Suceava, aceasta fiind arestată toamna trecută pentru divulgarea de informații din dosarele instrumentate de DIICOT.

Conform DIICOT, ancheta a relevat că în cursul anului 2023, un grup infracțional format din șapte membri, sprijinit de alți trei inculpați, a acționat în scopul obținerii de profituri din traficul de droguri și substanțe psihoactive. Liderul grupării, având legături cu alte grupuri infracționale, a coordonat achiziționarea și distribuția substanțelor interzise.

Gruparea porționa drogurile în doze mici, vânzându-le la prețuri cuprinse între 150 și 200 de lei, în funcție de cantitatea solicitată și de gradul de fidelitate al clienților.

În plus, sub coordonarea liderului, unul dintre suspecți, un minor la debutul activității infracționale și rădăcină cu liderul grupului, se ocupa de vânzarea drogurilor într-un local deținut de acesta. Mai mulți angajați ai localului se ocupau, de asemenea, de comercializarea substanțelor interzise.

Ancheta a dezvăluit și că membrii grupului au acționat pentru transportarea drogurilor și substanțelor psihoactive, preluându-le de la furnizorii inițiali.

Pe lângă acuzațiile legate de traficul de droguri, liderul grupării este suspectat că a condus un autoturism pe drumurile publice având permisul suspendat, iar un alt inculpat a condus autoturismul sub influența substanțelor psihoactive.

Ancheta a relevat și implicația unei alte grupări infracționale, care aproviziona membrii primei grupări cu droguri și furniza „cristal” (3-CMC) altor consumatori. Unul dintre membrii acestei grupări a vândut „cristal” unui alt inculpat, știind că acesta îl va furniza unei judecătoare, care ulterior a fost trimisă în judecată pentru divulgarea de informații confidențiale către grupul infracțional.

Acțiunile judiciare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și al altor structuri specializate din Botoșani, Bacău, Neamț și Bistrița-Năsăud, precum și al jandarmilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *