Victor Ponta, consilier onorific al premierului Ciolacu, a făcut declarații controversate în cadrul unei intervenții televizate la România TV, în contextul tragicului incendiu de la Crevedia. Ponta a susținut că spitalele străine tratează doar pacienții aflați într-o stare bună de sănătate, în timp ce cei cu stări grave sunt lăsați în România, fără a primi îngrijire adecvată și lăsându-i să moară. În plus, acesta a ridicat problema facturilor exorbitante pe care le-ar putea emite spitalele străine către statul român.

Consilierul onorific al ministrului Sănătății, medicul Gabriel Diaconu, a intervenit în acest conflict, respingând ferm aceste acuzații. Diaconu a afirmat că medicii români respectă criterii medicale și jurământul hipocratic, luând decizii privind transferul pacienților în funcție de nevoile lor de îngrijire. El a subliniat că selecția pacienților s-a făcut la nivel național, cu scopul de a maximiza șansele de supraviețuire pentru fiecare individ.

Pe lângă aceasta, Diaconu a contrazis afirmațiile lui Ponta cu privire la abandonarea pacienților în stare gravă în România. El a subliniat că fiecare pacient merită cea mai bună șansă de supraviețuire și că medicii nu ar lua deliberat decizii care ar pune în pericol viața pacienților prin transferul lor în țări străine, unde zborul în sine ar putea fi fatal.

Aceste controverse apar în contextul incendiului de la stația GPL din Crevedia, care a dus la numeroase victime, inclusiv decese și răniți, majoritatea pompieri. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit detalii despre situația victimelor, menționând că un număr de 58 de persoane au fost afectate de explozii, cu două decese confirmate și mai multe cazuri critice.

În cadrul acestei dezbateri tensionate, opinii diferite au fost exprimate cu privire la modul în care autoritățile au gestionat transferul pacienților și selecția acestora în urma tragediei din Crevedia.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *