La Timișoara, președintele PNL și fostul premier Nicolae Ciucă a afirmat vineri că chestiunea impozitului progresiv ar trebui să fie supusă unei dezbateri cu mediul de afaceri și societatea civilă și că nu ar trebui să fie o decizie pur politică.

„PNL, în momentul de faţă, nu susţine niciun fel de taxă pentru anul 2024, iar pe impozitul progresiv trebuie să existe o dezbatere nu doar la nivelul decizie politice, ci una împreună cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, astfel încât să găsim o formulă care să aducă modificările la Codul Fiscal”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că modificări la Codul Fiscal sunt prevăzute în PNRR.

„Modificări la Codul Fiscal sunt cuprinse în jaloanele din PNRR, pentru că el va produce efecte pe termen mediu şi lung. Nu vorbim de un cod fiscal care să fie modificat în fiecare an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Joi, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în 2024 nu vor exista creșteri de taxe și impozite, însă a subliniat că este necesar ca mediul de afaceri, politicienii, coaliția și guvernul să decidă dacă se va menține cota unică, cu condiția să fie cu adevărat unică, sau dacă se va opta pentru impozitarea progresivă. Premierul a adăugat că nu respinge niciuna dintre variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *