Featured Video Play Icon

Prefectura Prahova, Garda de Mediu si alte autoritati de control au ajuns joi, la Slanic, pentru o intalnire cu reprezentantii Salrom. Totul, in urma unor sesizari venite din partea cetatenilor, cu privire la o deversare in paraul din oras. Astfel, s-au facut verificari la fata locului, pentru a vedea de unde provin. Din primele date se pare ca mina Victoria, loc in care se exploata in trecut s-ar fi inundat, in urma unor infiltratii. Acum apa cu sare a fost eliberata, pentru a preintampina alte probleme. Chiar și așa primarul orasului le transmite localnicilor, ca nu sunt motive de ingrijorare.

Deversarea din Slanic, care provine din salina a inceput in urma cu aproximstiv o luna. Localnicii din oras au sesizat in repetate randuri autoritatile.

In urma sesizarilor, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, Garda de Mediu Prahova a trimis inspectorii la fata locului, pentru verificari.

Autoritatile locale explica faptul ca apa deversata ar proveni de la mina Victoria, inchisa in acest moment. De ani buni nu s-a mai exploatat in zona respectiva.

Autoritatile locale ii indeamna pe oameni sa nu se ingrijoreze. Acestea spun ca mina inundata nu afecteaza mina turistica Unirea.

Localnicii care au sesizat autoritatile spera ca acestea sa ia masuri rapide, pentru a rezolva situatia.

Deși a fost contactată în repetate rânduri conducerea Salrom nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situația de la salina Slănic.

By Costin