Joi, Prefectura Prahova, Garda de Mediu și alte autorități de control au sosit la Slănic pentru a se întâlni cu reprezentanții Salrom în urma unor sesizări din partea cetățenilor privind o deversare în pârâul din oraș. În urma verificărilor s-a constatat că mina Victoria, unde se desfășurau exploatări în trecut, s-a inundat din cauza unor infiltrații, iar apa sărată a fost eliberată pentru a preveni alte probleme.

Deversarea din Slănic, care provine din salină, a început acum aproximativ o lună, iar localnicii au alertat autoritățile în repetate rânduri. Apa, cu o încărcătură mare de sare, se varsă în pârâul Slănic, care desparte mina de centrul orașului.

Garda de Mediu Prahova a trimis inspectorii la fața locului încă de la sfârșitul săptămânii trecute pentru verificări. Adrian Antipa, directorul Gărzii de Mediu Prahova, a confirmat că au descoperit sursa deversării și a subliniat că apa deversată este ín cantitatemică.

Autoritățile locale au explicat că apa provine de la mina Victoria, închisă de ani buni și au îndemnat localnicii să nu se îngrijoreze, subliniind că mina inundată nu afectează mina turistică Unirea.

Primarul Slănic, Costel Daneluș, a declarat că, în urma discuțiilor avute, situația va reveni la normal. Localnicii speră ca autoritățile să ia măsuri rapide pentru a rezolva problema.

Conducerea Salrom nu a oferit încă un punct de vedere, dar surse din rândul autorităților au explicat că în mina Victoria ar putea exista aproximativ 6000 de metri cubi de apă, însă aceasta este inaccesibilă de mai bine de 20 de ani, iar valorile sunt estimative. În subteran ar putea exista pereți surpati așa că valorile ar putea fi ceva mai mici. La finalul verificărilor se va întruni și Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsuri în acest caz.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews