Mikaela Shiffrin se confruntă în continuare cu dureri la genunchiul stâng și, din acest motiv, nu va participa la etapa de la Soldeu.

Mikaela Shiffrin, campioana cu recordul de 95 de victorii în Cupa Mondială la schi, care s-a accidentat acum două săptămâni la Cortina d’Ampezzo, a comunicat pe Instagram că nu este încă aptă să concureze, din cauza durerilor resimțite la genunchiul stâng. Din acest motiv, nu va lua parte la etapa de Cupă Mondială de la Soldeu (Andorra) din acest weekend.

„Am nevoie de încă puțin timp pentru a mă vindeca și a reveni la forma optimă. Nu s-a constatat nicio leziune majoră a ligamentelor, iar structura genunchiului meu arată bine. În momentul căderii, s-au întins multe lucruri care încă îmi provoacă dureri, deși observ o ameliorare pe zi ce trece! Faptul că totul este în regulă structural este o veste excelentă, dar încă trebuie să am răbdare… Am în vedere pe termen lung și vreau să mă asigur că genunchiul meu este puternic și că sunt complet capabilă să schiez cu putere când mă întorc pe pârtie”, a declarat Shiffrin pe Instagram.

De asemenea, Shiffrin a sprijinit apelul partenerului său, Aleksander Aamodt Kilde, pentru o mai bună organizare a etapelor din Cupa Mondială, în scopul protejării sportivilor de accidentări. „Este dificil să descriem în cuvinte cerințele actuale pentru sportivii din top 15 care concurează în mai multe discipline și urcă regulat pe podium. Este pur și simplu prea mult. Sunt ferm convinsă că oboseala din această etapă a sezonului joacă un rol în accidentările recente, inclusiv a mea”.

Liderul Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin, a suferit o cădere în timpul cursei de coborâre de la Cortina d’Ampezzo pe 26 ianuarie. Americanca s-a accidentat la piciorul stâng și a fost preluată de un elicopter.

Shiffrin a căzut după aproximativ douăzeci de secunde de la start, într-o curbă la stânga. Ea a ajuns în plasă și s-a ridicat după câteva minute, sub supravegherea echipei de intervenție, evitând să își sprijine piciorul stâng. Ulterior, a fost transportată cu elicopterul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *