Cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon este unul deosebit de grav, aducând la lumină practici șocante care ar fi putut contribui la moartea unor pacienți. În ancheta desfășurată, mai multe asistente medicale au declarat că medicii acuzați nu doar că au redus dozele de noradrenalină administrate pacienților, dar au și scăzut nivelul de oxigen din ventilatoare, ceea ce ar fi putut accelera decesul acestora.

Potrivit mărturiilor, o infirmieră a observat că, după ce cele două doctorițe, aflate acum în arest preventiv, au trecut printr-un salon, doza de noradrenalină a fost redusă dramatic, de la 20 ml/h la 1 ml/h, iar oxigenul din ventilator a fost scăzut sub nivelul necesar. Asistentele au intervenit pentru a încerca să mențină pacienții în viață, dar, în unele cazuri, pacienții au intrat în stop cardiorespirator.

Cele două doctorițe, acuzate de omor calificat și tentativă de omor calificat, sunt suspectate că au premeditat aceste acțiuni, profitând de vulnerabilitatea extremă a pacienților. Ancheta continuă, iar autoritățile încearcă să clarifice toate circumstanțele care au dus la aceste evenimente tragice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews