Alexandru Stroe este student la Facultatea de Administrație și Management Public din cadrul ASE. În interviul acordat pentru Republika News, acesta atinge mai multe subiecte interesante. Am vorbit cu Alex despre admiterea la facultate, prima sesiune, cum se împarte între acțiunile de voluntariat și facultate, iar la final, a oferit câteva sfaturi viitorilor studenți.

De ce ai ales Facultatea de Administrație și Management Public?

Am ales această facultate deoarece sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă administrație publică, aceasta fiind și specializarea mea, și îmi doresc o carieră în acest domeniu, poate chiar una politică.

Știu că ești implicat în comunitatea ta, ne poți spune mai multe despre activitatea ta? Cum îți împarți timpul între activitățile de voluntariat și facultate?

Consider că activitățile extracurriculare sunt un prilej foarte bun pentru a te dezvolta din toate punctele de vedere. Încerc pe cât posibil să echilibrez mersul la facultate cu activitățile în care sunt implicat. Datorită dedicării colegilor mei din cadrul Asociației de Studenți din Administrație și Resurse Umane (ASARU), am reușit să intru într-un program de Shadowing în cadrul Camerei Deputaților, alături de cea mai tânără deputată a Parlamentului, Diana Buzoianu. Toate aceste activități care ne sunt puse la dispoziție de către ASARU și facultate constituie un avantaj pentru viitorii studenți ai acestei facultăți.

Cum ți se pare facultatea, cum sunt profesorii? Cum a fost prima sesiune?

Facultatea este una prestigioasă, cu profesori care activează în domeniu și care au o expertiză de calitate. Pot spune că mă înțeleg foarte bine cu toți profesorii cu care am interacționat. Prima sesiune a fost foarte stresantă, nu din cauza numărului mare sau a complexității examenelor, ci pentru că mi-am pus singur această presiune. Cu siguranță, în sesiunile următoare, voi fi mai bine pregătit și mult mai relaxat.

Ce sfaturi le-ai da tinerilor care își doresc să urmeze Facultatea de Administrație și Management Public?

Sfatul meu pentru tinerii care doresc să urmeze Facultatea de Administrație și Management Public este să își facă cercetarea înainte de a aplica și să înțeleagă bine ce așteptări și oportunități are această facultate. Este, de asemenea, important să fii pasionat de subiect și să ai motivația de a învăța.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *