Ce inseamna consumul de droguri, cum se manifesta o persoana aflata sub influenta acestor substante, ce riscuri sunt. Sunt doar caeva dintre temele abordate de politisti cu elevii din mai multe scoli din Prahova. Totul pentru a pune stop consumului de substanțe psihoactive.

Poliţiştii prahoveni au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza stațiunilor Bușteni și Sinaia, în contextul lansării Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre”.

Odată cu deschiderea proiectului, au fost făcute 10 activităţi preventiv-informative în Colegiul Mihai Cantacuzino Sinaia, Școala Gimnazială Principesa Maria Sinaia, Școala Gimnaziala George Enescu Sinaia, Colegiul Ion Kalinderu Bușteni și Școala Gimnazială Regina Elisabeta Bușteni, la care au participat, în total, peste 700 de elevi și 32 de cadre didactice.

Proiectul se adresesază elevilor din ciclul liceal și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din mediul rural/urban, și are ca obiective informarea cu privire la factorii favorizanți ai cosumului de droguri, tipul de consum și etapele acestuia; creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri, dar și cunoașterea semnelor consumului de droguri și metode de intervenție.

Totodată, în cadrul proiectului, polițiștii vor informa cadrele didactice în sensul identificării corecte a semnelor specifice consumului de droguri la elevi.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *