logo
RNTV Live

Despre bărbaţii secolului XXI. Sfaturi de stil de la bloggeriţa Loredana Chelba

16901663_1424721997559666_1693466723_n
Loredana Chelba

Iată-mă aici așternând primele rânduri într-un articol… pentru bărbați. Recunosc, am opus rezistență, dar colegii mei de la Republika News m-au convins s-o fac.

Am auzit atâtea povești despre cât de îngrijită  trebuie să fie femeia ca să placă bărbatului ei încât dacă mă trezește cineva noaptea pot să-i zic în 30 de secunde tot ce trebuie. Cum ramâne însă cu stimabilii reprezentanți ai sexului puternic? Cum rămâne cu dvs, domnilor?

Eu zic așa, hai să nu mai tragem atât pe bietele femei și să recunoaștem că și noi avem nevoie ca bărbații să se mențină tineri și frumoși. Pentru asta e nevoie de îngrijire. Prin îngrijire la bărbat înțelegem eliminarea acelor „surplusuri” care nu ies în evidență când nu le vezi, dar atacă retina dacă există! Înțelegeți unde bat?

Conchid, o dată pe lună o să dedic un material de stil, domnilor!

Mai jos am conturat câteva reguli per ansmblu, de care bărbații cred că ar trebui să țină cont  pentru a fi “totul bine”.

  1. Pensatul la bărbați trebuie să se facă într-un singur caz, atunci când sprâncenele se unesc sau când răsar printre ele fire obraznice care stau băț. Deci, bărbații nu se pensează ca să se vadă. Nu concurați cu doamnele în acest caz!
  2. A trecut vremea când bărbatul trebuia să emane testosteron prin toți porii, la propriu, când transpirația trebuia să-i lucească pe fruntea brăzdată de soare, iar idolii de altă dată, din reclamele Camel, au rămas, și bine au făcut, blocați în groapa de gunoi a masochismului feminin.  În secolul în care trăim barbații sunt bărbați prin acțiunile pe care le fac nu prin delăsare. Vine vara acum și tare mi-aș dori să nu mai văd plantații de mărar ieșite prin tricouri cu maneci prea scurte sau lopețici gălbejite  ieșite din suprafața minunatei invenții în ale papucăriilor, denumite științific „șlapi”.
  3. Legat de șlapi, părerea mea este că aceștia ar trebui purtați doar pe plajă, și în cazul domnilor și al doamnelor.
  4. Nu sandalelor la bărbați. O să spuneți, dar de ce se comercializează dacă nu trebuie purtate. Nu știu să vă răspund, cert este că personal nu-mi place să văd sandale în picioare de la 40 în sus.
  5. Bărbații au obiceiul de a se atașa de lucruri, de un tricou, de un hanorac, de o pereche de blugi, până și de ciorapi. Eh, dovezile acestea de iubire ar trebui stopate. Dacă un obiect vestimentar arată foart uzat, decolorat, deșirat, etc, nu mi se pare că mai face vreun  serviciu stăpânului.
  6. Buzunarele sacourilor. Am văzut de multe ori domni cu buzunarul de la sacou cusut cu ața aceea cu care îl cumperi. Ei bine, ața aceea se rupe, buzunarele sunt făcute pentru a fi folosite.
  7. Pentru ținutele formale, la bărbați este încă valabilă regula asortării curelei cu pantofii, deci, avem pantof negru-curea neagră, pantof maro-curea maro,etc.
  8. Cravata nu trebuie să fie nici prea scurtă, nici prea lungă, ea trebuie să atingă ușor cureaua.
  9. Nu mixa “modelele”. Adică, ai buline pe cravată, nu pune cămașă cu romburi. Ai pătrățele pe cămașă, nu pune dungi oblice pe cravată, etc.
  10. Vesta nu se poartă decât la sacou. Atât.
  11. Fără bretele și curea în același timp.Dacă vrei să nu arăți ca un chelner.
  12. Pantofii trebuie întotdeauna să fie îngrijiți. Privirea cade pe ei. Impresia se formează în primele 30 de secunde J
  13. Cămașa cu mânecă scurtă. Oricât de atașat ai fi de ea, fă-ți un serviciu și arunc-o!
  14. Șosetele trebuie să corespună întotdeauna cu pantalonii.
  15. Părul și barba întotdeauna îngrijite!

Nu, nu  cred că bărbații trebuie să facă coadă la saloanele de înfrumusțare și să cheltuie averi pe asta, dar cred că trebuie să calce pe acolo pentru chestiuni esențiale, care țin mai mult de igienă decât de „dichisit”. Un tuns regulat, un masaj, unghii îngrijite, epilat.

Parcă nu dă bine ca un bărbat să pară atât de interesat să-și cheltuie banii pe haine, accesorii, pantofi și alte minunății de genul, dar bărbatul secolului XXI trebuie să acorde importanță imaginii sale!

Noi femeile ne-am născut mai tolerante, nu avem pretenția ca bărbații de lângă noi să fie trofeele noastre și ne-am prins că bărbatul ăla ideal, din reclamele Gillette, are niște probleme de personalitate, daaaaar…INGRIJIREA ESTE FRUMUSEȚE, chiar si la barbati. Îngrijirea lângă care punem un comportament și atitudine de cuceritor (de teritorii, nu de femei!!!), mai adăugăm sentimentul acela de siguranță pe care îl transmiteți voi și gata! Vă punem sus! Pe piedestal!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor