Secretarul de stat, Irinel Ionel Scriosteanu, a fost într-o vizită pe șantierul Lotului 1 Nord al Autostrăzii București A0, unde antreprenorul a început lucrările de cercetare arheologică

Iată situația actuală :

  • Au început lucrările de cercetare arheologică în teren, vizând un total de 12 situri, inclusiv cele 4 situri menționate în documentația Studiului de Fezabilitate, precum și alte 8 situri descoperite pe teren.
  • Activitatea de cercetare arheologică se desfășoară în prezent pentru primele 2 situri din zonele Bâcu (Giurgiu) și Zurbaua (Ilfov), cu participarea a 7 arheologi, 6 utilaje, 8 camioane și 60 de muncitori. În perioada următoare este planificată începerea activității și pe siturile nr. 3 și 4 din Buftea (Ilfov).
  • Pe situl 1 (Bâcu) s-a descoperit o locuire datând din perioada secolelor VI-VII p. Chr., în timp ce pe situl 2 (Zurbaua) au fost găsite vestigii din Neolitic, Epoca Bronzului, Hallstatt, La Tene, precum și din secolele VI-VII p. Chr.
  • Chiar dacă s-au întâlnit câteva situații neprevăzute, ca de exemplu descoperirea unor noi situri arheologice și necesitatea de a obține aprobări suplimentare, progresul general al proiectului este în continuare în conformitate cu graficul stabilit.

Activitatea de cercetare arheologică pentru situl 1 (Bâcu) este coordonată de domnul arheolog Florentin Munteanu, iar pentru situl 2 (Zurbaua) de domnul Silviu Ene, arheolog la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan”.

La sfârșitul cercetării arheologice se va reveni cu detalii despre descoperirile din teren. La momentul actual se stie că s-au găsit obiecte ce datează de 7.000 de ani(?.??? ?.??)

Foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *