logo
RNTV Live

Descoperă Universul lui Salvador Dalí cu Ploiești Shopping City: adună puncte în SPOT și revendică invitații la expoziție!

Universul lui Dali_1200x1200px
Erika Stoica

Ploiești Shopping City se alătură unui eveniment unic în România – „Universul lui Salvador Dalí”! Expoziția, deschisă până pe 12 mai, la ARCUB – Hanul Gabroveni din București, dezvăluie aspecte inedite ale artei celebrului artist catalan prin intermediul unor obiecte de artă suprarealiste.

Cu 170 de opere de artă expuse pentru prima dată în România, expoziția oferă o incursiune fascinantă în imaginația fabuloasă a lui Dalí. De la obiecte din aur și sculpturi colorate din pastă de sticlă realizate în colaborare cu cristaleria Daum, până la grafică, gravuri și obiecte de mobilier, fiecare creație pune la îndoială coordonatele „clasice ale realității.

Descoperă Universul lui Salvador Dalí cu aplicația SPOT!

Ploiești Shopping City se alătură acestui eveniment extraordinar, ca partener oficial al expoziției „Universul lui Salvador Dalí”. Astfel, iubitorii de călătorii suprarealiste și experiențe artistice senzoriale pot revendica din SPOT bilete de acces la expoziție.

Până pe 10 mai, utilizatorii SPOT pot revendica invitații la expoziție direct din catalogul de premii SPOT, pe baza punctelor de loialitate. Tot ce au de făcut este să intre în cont, să acceseze secțiunea „Spend points & get rewards” și să revendice:

  • invitație pentru o persoană cu acces inclus la experiența VR = 4500 puncte SPOT;
  • invitație pentru două persoane cu acces inclus la experiența VR = 7000 puncte SPOT;
  • invitație pentru trei persoane cu acces inclus la experiența VR = 10 500 puncte SPOT.

Intră în Universul lui Salvador Dalí la ARCUB

Dincolo de granițele spațiului și timpului, dincolo de realitatea obișnuită, expoziția Dalí este o oportunitate unică de a te aventura în universul fantastic al unuia dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” introduce privitorul într-o distopie a convențiilor normalului, unde imagini bizare, desprinse din cele mai ascunse subterane ale subconștientului, se materializează într-un joc suprarealist ce evidențiază experimentele lui Dalí cu diverse forme de artă: de la pictură, sculptură, literatură, cinematografie la artă decorativă și publicitate.

Sculpturi precum Unicornul, Femeie cu cap de trandafiri, Venus spațială, Femeia timpului, Venus girafă, Venus cu sertare sunt o „odă” adusă feminității și senzualității și transpun într-o simbolistică bogată relația lui Dalí cu Gala, cea care i-a devenit soție și agent. Nu lipsesc din expoziția de la ARCUB – Hanul Gabroveni celebrele ceasuri moi, topite, care l-au propulsat pe Dalí în lumina reflectoarelor și l-au înscris pentru totdeauna în imaginarul colectiv. Dansul timpului II, sculptură de mari dimensiuni din bronz, și Dansul timpului III, sculptură-bijuterie din aur și incrustată cu diamante și rubine, sunt rezultatul experimentelor daliniene cu alte forme de expresie.

Dalí nu s-a limitat doar la pictură și sculptură, ci a explorat și universul modei cu aceeași pasiune. Relația sa cu moda a fost complexă și profund influențată de estetica și viziunea sa unică asupra lumii. Printre colaborările sale notabile se numără cele cu designerii Elsa Schiaparelli, Coco Chanel, modelul Amanda Lear. Sculptura din bronz Omagiu adus modei din cadrul expoziției „Universul lui Salvador Dalí” este o altă dovadă a fascinației lui Dalí pentru lumea modei.

Printre exponatele din expoziție se remarcă, totodată, și o proiecție bizară, replică a scenografiei create de Dalí pentru secvența visului din filmul clasic „Spellbound”, regizat de Alfred Hitchcock în 1945.

Totodată, secțiunea dedicată cărților ilustrate din cadrul expoziției expune varietatea de tehnici tipografice utilizate de Dalí, precum și interpretarea sa suprarealistă a canonului occidental. De la religie și mitologie, lucrările lui William Shakespeare, fantasme ale viitorului și chiar perspectiva unică asupra operelor controversate ale Marchizului de Sade, lucrările expuse la ARCUB – Hanul Gabroveni  din centrul istoric al Capitalei introduc vizitatorii într-o distorsiune a formelor, oferind o viziune tulburătoare și profundă asupra condiției umane.

Nu în ultimul rând, preocupat de funcționalitatea artei în lumea modernă, dar și dornic de a-și face simțită „prezența”, Dalí s-a implicat și în designul de mobilier. Lampa Muletas, o interpretare unică și ingenioasă a lui Dalí a obiectelor de uz cotidian, precum și faimoasa canapea Buzele lui Mae West, expuse la ARCUB, sunt alte exemple ale originalității lui Dalí, care a reușit să transforme obiecte banale în opere de artă.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni oferă privitorului o altfel de perspectivă asupra artei lui Salvador Dalí și dezvăluie detalii inedite din viața celebrului artist spaniol, definitoriu pentru tot ceea ce înseamnă suprarealism.

Mai multe detalii sunt disponibile pe ploiestishoppingcity.ro și universuldali.ro  

Despre Ploiești Shopping City

Ploiești Shopping City, parte din portofoliul NEPI Rockcastle, primul și cel mai mare centru comercial din județul Prahova, are o suprafață închiriabilă de 46.500 m2 și pune la dispoziția clienților săi aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul găzduiește unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 săli de proiecție dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar și peste 100 de magazine, mix-ul de chiriași incluzând branduri internaționale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Starbucks, Tezyo, LC Waikiki, Intersport, Noriel, BSB, Reserved, CROPP, House și multe altele.

Cu aplicația mobilă SPOT, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, clienții Ploiești Shopping City sunt recompensați cu puncte de loialitate la fiecare sesiune de cumpărături, ce aduc oferte și beneficii exclusive.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor