logo
RNTV Live

Deputatul USR Cristian Seidler acuză proiectul legii pensiilor de minciună și avertizează asupra haosului bugetar

BUCURESTI – PARLAMENT – SEDINTA COMUNA – 23 NOI 2022
Dumitrache Catalina

Deputatul USR, Cristian Seidler, a criticat vehement proiectul legii pensiilor în ședința plenară de luni, declarându-l “o minciună cap-coadă” și avertizând asupra potențialului de “haos bugetar” pe care îl va genera.

Seidler a acuzat Guvernul că prezintă pensionarii drept o “masă de manevră în scop electoral”, calificând noul proiect de lege ca fiind plin de minciuni. De asemenea, el a menționat că a primit numeroase mesaje de la pensionari nemulțumiți de proiect.

Deputatul USR a argumentat că afirmația privind disponibilitatea de fonduri pentru implementarea legii este falsă, indicând faptul că intrarea în vigoare a fost amânată de la 31 martie 2023 la 1 septembrie 2024. Seidler a citat și declarația Ministerului Finanțelor conform căreia impactul bugetar al legii este nesustenabil, necesitând măsuri suplimentare de creștere a veniturilor prin taxarea mediului de afaceri și a populației.

De asemenea, deputatul USR a adus în discuție critici formulate de Blocul Național Sindical, care susține că legea creează inechități în raport cu principiul contributivității. Seidler a subliniat și persistența pensiilor speciale, pe care le-a descris ca fiind o mare inechitate și pe care Guvernul le-a păstrat pentru încă cel puțin 40 de ani.

El a concluzionat afirmând că USR susține creșterea pensiilor și un sistem de pensie echitabil, dar respinge “această minciună legalizată și haosul bugetar” pe care consideră că Guvernul îl creează cu bună-știință.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor