logo
RNTV Live

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză Guvernul PSD-PNL de extinderea aparatului de stat și impunerea de taxe crescânde

claudiu năsui
Dumitrache Catalina

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, aduce acuzații Guvernului PSD-PNL, afirmând că acesta “umflă tot mai mult” aparatul de stat, în timp ce impune românilor să “strângă cureaua” cu taxe din ce în ce mai mari.

“Ajungem la un maxim istoric de angajați la stat, aproape 1.290.000, cifră în continuă creștere. Aceasta, în pofida anunțului că, din mai, s-au ‘înghețat angajările’ în sectorul public. În timpul verii, odată cu instaurarea guvernului condus de Ciolacu, numărul total de angajați a crescut cu 5.206 posturi ocupate. Surprinzător, aproape 400 dintre acești noi angajați sunt în cadrul Secretariatului General al Guvernului domnului Ciolacu, în timp ce cetățenii sunt obligați să facă sacrificii financiare prin taxe mai mari. Se poate afirma că serviciile publice s-au îmbunătățit în ultimul an, când erau cu 10.000 de angajați mai puțin?”, declară Năsui, conform unui comunicat USR.

Conform aceleiași surse, în octombrie, Ministerul Finanțelor a raportat 1.289.405 posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice, cu 12.821 mai multe decât în februarie 2023 și cu 19.693 mai multe decât în iunie 2022.

USR solicită premierului Ciolacu să stopeze “sinecurile și risipa banului public” și să elimine instituțiile considerate “inutile”.

Totodată, USR cere explicații publice de la premierul Marcel Ciolacu privind creșterile de posturi la Secretariatul General al Guvernului, MAE, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, MIPE, Ministerul Familiei, dar și la SPP și STS.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor