Deputatul Stelian Ion, membru al USR, a primit o amendă de 1.000 de lei pentru participarea sa la un protest spontan în fața Ministerului Sănătății. Acest protest avea ca scop exprimarea nemulțumirilor față de gestionarea resurselor din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) destinate spitalelor.

Stelian Ion a declarat că aceste amenzi și procese verbale de contravenție nu îi vor opri pe oameni să-și exprime nemulțumirea și să protesteze împotriva deciziilor guvernului. El a numit manifestațiile „absolut decente” și „pașnice” și a subliniat că oamenii doar își exprimă dezacordul față de modul în care sunt administrate fondurile și resursele publice în domeniul sănătății.

Protestul a avut loc în contextul unei diminuări a alocărilor pentru Componenta 12 „Sănătate” din PNRR cu 26%, ceea ce a dus la eliminarea unor spitale din lista investițiilor susținute prin acest plan. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că șase spitale vor primi finanțare din fonduri de la Banca Europeană de Investiții (BEI) începând din luna octombrie, dar acest lucru a generat nemulțumiri și critici din partea opoziției.

În ciuda amenzilor și a controversei, membrii USR și alți protestatari și-au menținut cerința ca Ministerul Sănătății să nu renunțe la finanțarea pentru spitalele din PNRR și să asigure resursele necesare pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *