logo
RNTV Live

Deputatul PSD Marius Budăi: Principiile legii pensiilor respectă echitatea și solidaritatea

Ministry of Labor and Social Protection – Romania
Dumitrache Catalina

Deputatul PSD Marius Budăi a afirmat luni, în cadrul dezbaterilor din plen, că proiectul de lege privind pensiile pornește de la principiile fundamentale ale echității, solidarității și respectării muncii.

“Fundamentele acestei legi, și anume echitatea, solidaritatea și respectarea muncii, sunt pe deplin respectate”, a declarat fostul ministru al Muncii, referindu-se la proiectul elaborat de Guvern.

Budăi a subliniat că acest act normativ a fost supus dezbaterilor timp de patru ani și jumătate. El a adăugat că, în timpul guvernării USR din 2021, nu s-au alocat fonduri pentru majorarea pensiilor, iar acum aceștia arată compasiune față de pensionari. De asemenea, Budăi a menționat că legea actuală a evoluat din esența Legii 127, care a fost discutată pe o perioadă de doi ani și jumătate.

“Eu, personal, le mulțumesc colegilor de la minister cu care am lucrat la această lege și s-a dezbătut, după ce s-a dezbătut timp de doi ani jumătate, încă doi ani de zile împreună cu Banca Mondială și Comisia Europeană. Să spui că o lege care s-a dezbătut timp de patru ani jumătate nu s-a dezbătut e puțin forțat”, a concluzionat Budăi.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor