Marți, deputatul liberal Florin Roman a declarat că parlamentarii PNL vor introduce un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor, având ca obiectiv clarificarea faptului că nu vor exista creșteri ale taxelor și impozitelor.

„Grupul fiscal al PNL va propune un amendament la Legea bugetului de stat pentru a preciza în mod explicit că nu vor fi majorate taxele și impozitele în 2024. Nu putem accepta în mod constant ca Guvernul să se îndrepte împotriva sectorului privat,” a afirmat Roman la Palatul Parlamentului.

În alt context, deputatul liberal a subliniat că, conform deciziei coaliției, majorarea pensiilor se va realiza în anul viitor prin proiectul legii pensiilor, aflat în prezent în Senat.

„Majorarea pensiilor va avea loc, iar pentru a face acest lucru clar, sustenabil și serios, va trebui să îmbunătățim colectarea. Prim-ministrul nu poate ignora faptul că ANAF, în timpul mandatului lui Mișa, se confruntă cu o mare problemă de colectare, cu scanere nefuncționale la vămi și cu o evaziune fiscală semnificativă. Dacă dorim să luptăm cu adevărat împotriva evaziunii, să punem în funcțiune scanerele în vămi începând de mâine. Domnul Boloș ne-a informat că a propus două numiri pentru vicepreședinții ANAF, propuneri făcute încă din luna august, însă cei care nu au prestat în mod corespunzător își păstrează încă pozițiile. Ca Partid Liberal, nu mă interesează cine îi susține pe cei din funcție. Ca Partid Liberal, sunt interesat să avem o colectare mai bună. Este evident că cei rămași în funcții la ANAF, numiți de domnul Ciolacu, nu colectează mai eficient decât în perioada mandatului domnului Heiuș,” a argumentat Florin Roman.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *