Deputatul social-democrat Dan Şlincu, ale cărui mașină Audi A6 a fost confiscată de polițiștii de frontieră întrucât era raportată ca furată în Belgia, a obținut înapoi autoturismul său. Recuperarea a avut loc în urma unei ordonanțe emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Şlincu a declarat că pe 19 decembrie a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi copia contractului de vânzare-cumpărare și o cerere de restituire a mașinii, susținând că este un cumpărător de bună credință. În urma verificărilor preliminare, Parchetul a emis o ordonanță prin care i s-a restituit autoturismul, cu condiția să-l păstreze până la pronunțarea unei soluții definitive. Şlincu a confirmat că a ridicat mașina de la Poliția de Frontieră Iaşi.

Polițiștii de frontieră au indisponibilizat mașina sâmbăta trecută în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, când deputatul se întorcea în țară de la un eveniment politic în Chișinău. Autoturismul Audi A6 fusese declarat furat în Belgia, conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF). Se efectuează cercetări pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Dan Şlincu a subliniat că mașina sa a fost cumpărată în 2015 de la un bărbat din județul Galați și este la a doua înmatriculare în România. De asemenea, el a menționat că mașina a fost utilizată în fiecare an în afara țării, fără incidente la frontieră, subliniind că aceasta este prima sa deplasare cu ea în Republica Moldova.

Deputatul PSD a anunțat că intenționează să acționeze împotriva persoanei care i-a vândut mașina, suspectând-o de rea-credință.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *