logo
RNTV Live

Deputat UDMR Eva Csep cere modificări în proiectul legii pensiilor pentru a asigura un viitor mai bun pensionarilor

eva csep
Dumitrache Catalina

Deputatul UDMR, Eva Csep, a exprimat, în plenul Camerei, în cadrul dezbaterilor privind legea pensiilor, necesitatea modificării proiectului pentru a crea “o lege care funcţionează în viitor mult mai bine şi chiar ajută la problemele pensionarilor”. Ea a subliniat că amendamentele propuse de UDMR în acest sens nu au fost acceptate.

Csep a evidențiat importanța votului în privința proiectului, menționând responsabilitatea față de cetățenii României, care vor fi afectați de modificările legislative propuse. De asemenea, a subliniat că o parte semnificativă a populației va resimți impactul acestor modificări și că UDMR a depus amendamente pentru a îmbunătăți proiectul de lege, în special în ceea ce privește valorile legate de îngrijirea familiei, de la nou-născuți până la seniori.

Despre formula nouă de calcul și punctele adiționale pentru stabilitatea pe locul de muncă, Csep a menționat că sunt binevenite, dar a subliniat necesitatea modificărilor suplimentare. Ea a evidențiat propunerea de a introduce un mod de calcul diferențiat pentru femeile care au născut, acordând o atenție deosebită perioadelor petrecute acasă cu creșterea copilului.

În concluzie, deputatul UDMR a insistat asupra importanței acordării atenției pensionarilor cu venituri mici, menționând că în România există peste 1,5 milioane de persoane cu pensii sub 1.500 de lei. Ea a îndemnat colegii să ia în considerare impactul real al acestor sume mici asupra vieții pensionarilor și să se angajeze în modificări care să asigure un viitor mai bun pentru această categorie de cetățeni.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor