logo
RNTV Live

Deputat PSD: Ora de religie şi educaţia pentru sănătate pot coexista în școli

achimas_25263000
Dumitrache Catalina

Deputatul PSD Achimaş-Cadariu susține că există posibilitatea de a avea atât ora de religie, cât și educație pentru sănătate în școli și că nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a promova educația sanitară. El subliniază că identitatea națională trebuie să fie aliniată cu realitățile actuale, nu să rămână ancorată în trecut.

Achimaş-Cadariu atrage atenția asupra scăderii speranței de viață în România, care se situează sub media europeană, și asupra ratei mari de mortalitate infantilă din țară. El consideră că absența orelor de educație pentru sănătate din școli este una dintre cauzele acestor probleme.

Deputatul clujean aduce exemplul Finlandei, unde educația pentru sănătate este o parte esențială a sistemului de învățământ și contribuie la creșterea calității vieții și la reducerea mortalității infantile. El susține că populația educată are mai multe șanse să adopte comportamente sănătoase și să evite riscurile pentru sănătate.

De asemenea, deputatul menționează că problema infrastructurii medicale și a dotării unităților de sănătate contribuie la problemele din sistemul de sănătate. El evidențiază nevoia de neonatologi bine pregătiți și de condiții adecvate pentru a asigura supraviețuirea copiilor prematuri.

În final, Achimaş-Cadariu subliniază că este nevoie de o abordare complexă pentru a rezolva problemele din sistemul de sănătate și pentru a crește speranța de viață și calitatea vieții în România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor