Deputatul PSD Gabriel Zetea, care îndeplinește funcția de chestor al Camerei Deputaților, susține că angajați ai Camerei Deputaților, remunerați din fonduri publice, au fost observați participând la evenimentele generate de reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul Parlamentului. Zetea exprimă dorința de a impune sancțiuni pentru cei care s-au alăturat protestului AUR.

„Așa am încheiat anul cu proteste, scandal, strigăte, agresivitate din partea colegilor din Parlamentul României, de la AUR, și așa îl începem din nou, cu AUR făcând scandal. Nu cred că veți găsi o manifestare publică a unui politician unde cuvântul «scandal» să lipsească din prezența lui George Simion. (…) Chiar dacă parlamentarii AUR vin și protestează… astăzi am observat angajați ai Camerei Deputaților care au venit alături de AUR să protesteze în timpul programului. Acesta este un aspect pe care nu l-am mai întâlnit: persoane plătite din banii publici, în loc să își îndeplinească responsabilitățile conform fișei postului, sunt încurajate de membrii AUR să participe la proteste”, a declarat Gabriel Zetea miercuri seara, la TVR Info.

De asemenea, acesta a exprimat dorința ca angajații plătiți din fonduri publice, care s-au alăturat protestului unui partid în loc să-și îndeplinească atribuțiile, să fie supuși sancțiunilor.

„Desigur, mâine (joi – n.r.) vom discuta în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților despre această situație. Angajații implicați în această acțiune trebuie să se aștepte la sancțiuni, pentru că, în cele din urmă, sunt remunerați din bugetul românesc pentru a munci, nu pentru a sta alături de George Simion cu pancarte la un protest, ci pentru a-și desfășura activitatea”, a mai adăugat Gabriel Zetea.

Deputatul consideră că dreptul unui parlamentar de a-și exprima opinia nu poate fi restricționat, dar implicarea angajaților cabinetelor parlamentare în proteste reprezintă „un alt nivel de nesimțire la care AUR a ajuns în această perioadă”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *