logo
RNTV Live

Deputat AUR Antonio Andrușceac critică proiectul legii pensiilor, acuzând adâncirea inechităților și lipsa resursei bugetare

AUR
Dumitrache Catalina

Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a exprimat luni, în cadrul ședinței plenare, critici severe la adresa proiectului legii pensiilor, susținând că acesta “adâncește” inechitățile existente și nu oferă o claritate privind resursa bugetară necesară.

Andrușceac a exprimat nemulțumirea față de absența unor “dezbateri reale” și a unui “timp rezonabil” pentru depunerea și discutarea amendamentelor. El a subliniat importanța contribuției tuturor grupurilor parlamentare pentru elaborarea unei legi a pensiilor “aplicabile” și capabile să remedieze inechitățile prezente în legislația actuală.

Deputatul AUR a ridicat întrebări cu privire la modul în care proiectul abordează inechitățile, criticând faptul că indexarea pensiilor poate duce la adâncirea discrepanțelor între cei cu pensii foarte mari și cei cu pensii foarte mici. El a subliniat și preocuparea sa cu privire la lipsa unei surse bugetare clare.

Andrușceac a evidențiat că prevederile proiectului ar putea accentua inechitățile în ceea ce privește grupele de lucru și condițiile speciale de muncă. A ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la acordul cu instituții internaționale precum Banca Mondială și Uniunea Europeană, subliniind necesitatea conformității cu rapoartele acestora.

În replică, președintele de ședință, Daniel Suciu, a contrazis afirmațiile lui Andrușceac cu privire la timpul alocat pentru depunerea amendamentelor, menționând că au fost alocate trei zile în acest sens și că au fost depuse peste 400 de amendamente în acest interval.

Dezbaterile asupra proiectului legii pensiilor au început în plenul Camerei Deputaților, acesta primind raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților. Săptămâna trecută, Senatul a adoptat proiectul guvernamental, care prevede recalcularea pensiilor pentru peste 4,7 milioane de beneficiari după o nouă formulă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor