spun poliţistilor ca sofeaza beatPârât la poliţişti că şofează beat

Ieri seară, într-o serie de incidente ce ridică îngrijorări cu privire la siguranța rutieră, doi șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului în localitățile Drăgăești-Pământeni și Tărtășești.

Primul incident a avut loc în jurul orei 23:35, când polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au oprit pentru control un autoturism în care se afla un bărbat de 47 de ani, din comuna Mănești. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, confirmând suspiciunile autorităților. Conducătorul auto a fost imediat condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În același context, la scurt timp și în altă zonă a țării, pe drumul național 7, pe raza localității Tărtășești, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un alt șofer sub influența alcoolului. În acest caz, un bărbat în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în București, a fost oprit în trafic și testat pozitiv cu o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acest conducător auto a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, iar în ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Aceste incidente subliniază importanța respectării legilor rutiere și necesitatea ca fiecare participant în trafic să își asume responsabilitatea pentru propria siguranță și pentru siguranța celor din jur. Conducerea sub influența alcoolului reprezintă nu doar o încălcare a legii, ci și o amenințare gravă la adresa vieții și sănătății celorlalți participanți în trafic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *