Sursă foto: Digisport

Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța, care nu a suferit renovări în ultimii 25 de ani, va fi demolat pentru a face loc unei arene moderne, care va fi construită în conformitate cu standardele impuse de UEFA și Federația Internațională de Fotbal. Începerea lucrărilor de demolare a fost celebrată printr-un eveniment numit „Arena de 10”, la care au participat personalități precum Gheorghe Hagi și alte legende ale clubului Farul.

Potrivit primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, lucrările pentru construcția noii arene vor dura aproximativ doi ani, iar suma investită se ridică la 100 de milioane de euro. Finanțarea a fost obținută prin hotărâre de Guvern, iar Compania Națională de Investiții se va ocupa de procesul de licitație pentru selectarea constructorului.

Noua arenă va avea o capacitate de 18.500 de locuri și clădirea stadionului va include și alte facilități. Potrivit Primăriei Constanța, aceasta va cuprinde un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri și va fi proiectată în conformitate cu cerințele categoriei IV UEFA. Pe lângă aceasta, clădirea stadionului va găzdui și diverse funcționalități complementare, precum săli de antrenament pentru atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, un centru de conferințe, un spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de recreere.

Această dezvoltare semnificativă în domeniul sportului va contribui la modernizarea infrastructurii fotbalistice din Constanța și va oferi o platformă adecvată pentru organizarea de evenimente sportive de înalt nivel și alte activități conexe.

„Am reuşit, în final, să obţinem finanţarea prin hotărâre de Guvern. (…) Noi ne ocupăm de demolarea stadionului, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de licitaţie, sunt într-o fază destul de avansată şi peste puţin timp vom şti cine este câştigătorul şi cine va construi noua arenă, una foarte modernă, de altfel”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

„Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcţiunile şi suprafeţele necesare încadrării în categoria IV UEFA şi un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.
De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir”
, a transmis Primăria Constanța.

Sursă: Antena3CNN

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *