logo
RNTV Live

Debitul Dunării este redus în prezent

dunarea
Dudau Andreea Valentina

În dimineața aceasta, debitul Dunării la intrarea în țară, în secțiunea Baziaș, a fost de 5000 mc/s. Acesta se situează sub media multianuală a lunii aprilie, care este de 7900 mc/s!

Pe sectorul aval al Porților de Fier, debitul fluviului a fost în descreștere, înregistrându-se scăderi la Gruia și Calafat. Conform prognozei emise de Sistemul Hidroenergetic Porțile de Fier, se estimează că debitul afluent în secțiunea Baziaș pentru astăzi, la ora 06:00, va fi de 4810 mc/s.

Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în următoarele 24 de ore, debitul Dunării la intrarea în țară va continua să scadă, atingând o valoare de 4900 mc/s. Pentru intervalul 20-24 aprilie, se prognozează o scădere inițială a debitului Dunării în prima zi, până la 4800 mc/s, urmată de o creștere până la 5100 mc/s, valoare care va fi sub media multianuală a lunii aprilie (7900 mc/s) în ultima zi a intervalului.

În ceea ce privește coeficientul de umplere în cele două acumulări principale gestionate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, respectiv Ișalnița și Fântânele, acesta se situează în medie la 90%.

Volumul total de apă stocat în aceste acumulări este de aproximativ 1,5 miliarde de metri cubi și 3,48 milioane de metri cubi, respectiv.

Specialiștii de la Agenția de Gospodărire a Apelor Jiu monitorizează în mod constant situația cursurilor de apă și până în prezent nu au fost raportate secțiuni cu debit sub minimul necesar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor