logo
RNTV Live

De pe 18 aprilie începe Festivalul Filmului Palestinian ce are loc atât la București cât și la Cluj!

Design fără titlu – 1
Constantin Corina

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish cu sprijinul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie în București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca.

Filmul care va inaugura cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian joi, 18 aprilie, la Sala Luceafărul din București, este “Bye Bye Tiberias”, un documentar intim, esențial, regizat de Lina Soualem, care explorează povestea a patru generații de femei palestiniene și moștenirea lor comună a separării.

Începând de vineri, 19 aprilie, proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului.

Voluntariat

Organizatorii Festivalul Filmului Palestinian au deschis de asemenea un apel special pentru doritorii de a ajuta în realizarea festivalului. Link-ul de înscriere este disponibil aici: Apel pentru voluntari – Festivalul Filmului Palestinian #5 (google.com)

Program

  • “Mediterranean Fever”, o dramă-thriller plină de umor regizată de Maha Assal, oferă o explorare complexă a vieții palestiniene și a dilemelor personale ale protagonistului. Acest film a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scenariu la Cannes International Film Festival 2022.
  • Documentarul “There was nothing here before”, regizat de Yvann Yagchi, care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam în acest an, surprinde o explorare emoțională a prieteniei și identității palestiniene. 

București: eventbook.ro/festival/festivalul-filmului-palestinian
Cluj-Napoca: www.cinemavictoria.ro/festivalul-filmului-palestinian

Pentru mai multe detalii despre festival, accesați adresa ccmd.ro.

 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor