logo
RNTV Live

De pe 1 aprilie Germania legalizează parțial cannabisul pentru uz personal

skynews-cannabis-medicine-cancer_6141675
Constantin Corina

Camera legislativă superioară, Bundesrat, a decis să permită avansarea proiectului în ședința de vineri, după ce acesta a fost aprobat de Bundestag în luna anterioară.

Conform noii legi, adulților li se permite să dețină o cantitate de până la 25 de grame de cannabis pentru uz personal în spațiile publice.

  1. Autorizarea cultivării a trei plante de cannabis în propria locuință și deținerea unei cantități de până la 50 de grame pentru uz personal în interiorul casei sunt, de asemenea, incluse în legislație.
  2. Consumul de marijuana în spații publice este interzis în școli, centre sportive și pe o rază de 100 de metri în jurul acestora.
  3. Chiar dacă proiectul nu necesita aprobarea oficială a Bundesrat, această cameră ar fi putut solicita o comisie de mediere și, astfel, întârzia procedura.
  4. În ciuda unor voci critice, vineri nu s-a obținut o majoritate pentru trimiterea legii către o comisie de mediere. Pentru a evita un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să aducă modificări retroactive unor prevederi.

Susținătorii utilizării medicale a acestui drog au exprimat speranța că decizia luată de cea mai mare economie europeană va avea un impact pozitiv și ar putea deschide calea pentru alte țări să adopte aceeași abordare.

Observatorii din întreaga lume vor monitoriza îndeaproape modul în care legea va fi implementată în practică în Germania.

„Avem două obiective: să reprimăm piața neagră și să îmbunătățim protecția copiilor și a tinerilor”, a spus ministrul sănătății, Karl Lauterbach, la începutul unei dezbateri agitate în care opoziția l-a acuzat că promovează consumul de droguri.

Politicianul creștin-democrat Tino Sorge a spus: „Afirmați cu toată seriozitatea că prin legalizarea mai multor droguri vom limita consumul de droguri în rândul tinerilor… Acesta este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit vreodată”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor