Sursa foto: Sfatul medicului

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătăți, a declarat că începând cu 1 decembrie, femeile cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani vor putea cumpere vaccinul HPV cu o reducere de 50%, prin prescripție de la medicul de familie.

„De mâine, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV. Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, anunţă, joi seară, ministrul Sănătăţii.

Romania momentan are o singură doză de vaccin HPV ce costă în jur de 600 de lei. Pentru fetele cu vârsta între 11 şi 15 ani este nevoie de două doze, iar pentru cele cu vârsta de peste 15 ani este nevoie de o a treia doză pentru o protecţie completă.


Cancerul de col uterin constituie o problemă semnificativă de sănătate pentru femeile din România, cu o incidență considerabilă. Principala cauză a cancerului de col uterin este infecția cu anumite tulpini ale virusului papiloma uman (HPV). Alți factori de risc includ fumatul, debutul activității sexuale la vârste timpurii și imunodeficiența.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *