Specialiștii au explicat de ce nu ar trebui să exterminam păianjenii din locuință. Un comportament adoptat de mulți proprietari atunci când se confruntă cu aceste mici arahnide.

Conform descoperirilor, eliminarea păianjenilor poate avea consecințe mai grave decât cred mulți oameni, de aceea recomandă să nu fie omorati atunci când sunt identificati.

Mușcăturile de păianjen nu sunt atât de rare, deși puține specii sunt veninoase și reprezintă un pericol pentru oameni.

Cei mai mulți păianjeni din România nu sunt periculoși și rar agresivi, la fel ca speciile din alte țări.

Matt Bertone, entomolog, a rugat oamenii să nu omoare păianjenii dacă îi găsesc pe proprietatea lor. 

„Știu că poate fi greu să vă conving, dar voi încerca. Nu omorăți următorul păianjen pe care îl vedeți în casă,” a declarat Bertone.

„De ce? Pentru că păianjenii sunt o parte importantă a naturii și a ecosistemului din interior. Sunt și ei organisme ca noi.” 

„Vânează insecte de interior precum gândacii, țânțarii, urechelnițele și moliile. Cu cât ții în păianjen prin apropiere mai mult, cu atât ai mai puțini țânțari în casă.” potrivit Family Handyman.

Cu toate că firele de păianjen pot să devină enervante, ele sunt esențiale pentru arahnide în capturarea hranei. Dacă observați că un păianjen și-a țesut pânza într-o anumită zonă a casei, există posibilitatea ca acel spațiu să atragă un număr considerabil de insecte.

Un aspect important este ca nu este necesar să omorati păianjenii din locuință, dacă nu îi tolerați, există o modalitate sigură prin care îi puteți înlătura fără a-i distruge. Puteți încerca să capturați păianjenul într-un recipient și apoi să îl eliberați în mediul natural.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *