Sursă foto: ratb.ro

Supraviețuirea urbană reprezintă un stil de viață, prin care te poți bucura de sănătate fizică, emoțională și mentală datorită abilităților deprinse, dar și de mai mulți bani. Este practic un scenariu de viață, ce îți permite să te adaptezi în funcție de mediul exterior. Și creierul relational este implicat în modul în care înțelegem să trăim în jungla urbană. Acesta se bazează pe conștientizare, pe compasiune și iubire și se ocupă cu evoluția noastră ca indivizi.”, explică psihologul Stelian Chivu.

Pentru a supraviețui în așa-zisa „junglă urbană” avem nevoie de un antrenament psihologic, atitudinea pozitivă fiind necesară alături de capacitatea noastră de a ne adapta la factorii de mediu.

Pe de alta parte, geometria clădirilor ne influențează mai mult decât am fi crezut, declară Stelian Chivu:

„Geometria clădirilor, modul în care sunt concepute și construite, aduce foarte mult stres. Chiar și trotuarele, care sunt de multe ori încâlcite, murdare și înguste. Este multă agitație, o poluare ridicată, zgomote intense, o nervozitate din ce în ce mai mare, trafic aglomerat, alimentație de tip fast-food, exces de alcool, tutun, sex și droguri, multă lumină, somn insuficient. Sunt principalele elemente cu are organismul este bombardat zilnic”.

Documentarea, antrenarea și aplicarea sunt cele trei elemente care stau la baza supraviețuirii în mediul urban. Cu răbdare, perseverență și un efort susținut, vom reuși să ne adaptăm mai bine în mediul urban și să supraviețuim în el fară să ne pierdem printre „geometria acestora”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *